Røde Kors Mastercard Kredittkort

De fleste av oss støtter en god sak dersom man får sjansen til det, men ofte må man selv bli kontaktet eller oppfordret direkte før man gir noe. Med Røde Kors Mastercard kan du gi penge til et veldedig formål hver eneste måned, uten at du behøver å ofre en kalori eller faktisk heller én eneste krone for det. Det eneste du trenger å gjøre er å handle! Hver gang du drar ditt Røde Korts-kredittkort i butikken, så vil én prosent av handlesummen gå til humanitært arbeid. Det er noe flere bør gjøre!

Betingelser og kostnader

Røde Kors-kredittkortet velger man først og fremst ikke på grunn av betingelsene, men fordi man ønsker å hjelpe. Derfor er det ikke så veldig viktig at den effektive renten er på skyhøye 31,17%, ettersom man uansett ikke bør handle ting på avbetaling med dette kredittkortet. Her er man nødt til å betale ned det man har brukt hver måned. Uansett så har man omtrent halvannen måned på seg å gjøre opp før rentene begynner å løpe.

Røde Kors Mastercard har en kredittgrense på inntil 75 000 kroner, så det skal være mulig å handle for store summer og følgelig donere nokså store summer til humanitært arbeid i ulike land rundt om i verden. For ordens skyld så kan vi nevne at et lån på 15 000 kroner som betales ned over ett år vil koste deg 2052 kroner i renter og gebyrer.

Fordeler og bonuser

Fordelene man får gjennom Røde Kors Mastercard gagner først og fremst ikke deg selv, men andre som kanskje trenger det mer. Hver gang du handler med kredittkortet så gis 1% av handlesummen uavkortet til Røde Kors. Bruker du kortet til normalt forbruk så vil en husstand fort kunne handle for 100 – 150 000 kroner årlig. Da har man plutselig gitt opp mot 1500 kroner til Røde Kors! Totalt så drar organisasjonen inn nesten to millioner kroner gjennom denne ordningen, og dette er altså penger du selv ikke «taper» ettersom det automatisk godskrives av banken.

I tillegg får man rabatt i ulike forretninger gjennom fordelsprogrammet til DNB. Nevnte vi også at kredittkortet har reiseforsikring inkludert? Så samtidig som du hjelper andre, så kommer det også noe godt ut av det for deg selv!

Søke om kredittkortet

Kredittkortet tilbys av DNB og søkes om gjennom egne nettsider. Det er ingen spesielle søkevilkår for Røde Kors Mastercard annet enn at du er minst 20 år gammel, slik at de fleste over denne alderen kan skaffe seg dette kortet. Følgelig har du ingen unnskyldning for å ikke bidra til humanitært arbeid, annet enn at du eventuelt har fullt av inkassosaker og betalingsanmerkninger – da vil søknaden neppe bli godkjent.

Share